google.com, pub-6192748481216667, DIRECT, f08c47fec0942fa0 PANOSDIY: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ : ΥΔΡΟΡΡΟΕΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ : ΥΔΡΟΡΡΟΕΣ

Υδρορροές ή αλλιώς….λούκια. Κάθε μορφή στέγης, ανεξάρτητα αν αυτή είναι οικίας ή καταστήματος, αποθήκης ή γκαράζ, θα πρέπει να
έχει απαραίτητα ένα σύστημα αποστράγγισης των υδάτων και για αυτό το λόγο τοποθετούνται οι υδρορροές. Αυτό για να μη υπάρχει πρόβλημα με λιμνάζοντα νερά στην οροφή, με τις γνωστές συνέπειες που ακολουθούν από κάτι τέτοιο.(υγρασίες- μούχλα - διάβρωση).Υπάρχουν υδρορροές από πλαστικό ή από λαμαρίνα (γαλβανιζέ) όπου με ειδικά στηρίγματα επιτυγχάνεται η κατάλληλη κλήση έτσι ώστε ακόμα και με μικρή βροχόπτωση να μην υπάρχει η παραμικρή συγκέντρωση νερού.(εικ.1)





Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή για τα διαστήματα μεταξύ των στηριγμάτων είναι ανά 50 εκατοστά. H κλήση που είναι 5 χιλιοστά ανά μέτρο και πάντα χρησιμοποιώντας αλφάδι.(εικ.2) Οι σωλήνες κόβονται αρκετά εύκολα με ένα σιδεροπρίονο και στερεώνονται στα στηρίγματα τα οποία αγκαλιάζουν το προφίλ του σωλήνα αρμονικά. Αυτό είναι και το σημάδι μιας σωστής εγκατάστασης.

Σαν επίλογο αυτής της ανάρτησης να αναφερθεί πως οι υδρορροές χρειάζονται συχνό έλεγχο και καθαρισμό γιατί τα φύλλα από τα δέντρα σε συνδυασμό με την σκόνη του αέρα, μπορεί να φράξουν τα στόμια και να μην λειτουργεί σωστά το σύστημα αποστράγγισης.

Υπάρχουν ειδικά προστατευτικά σχαράκια (εικ.3) για αυτή την δουλειά, αλλά καλό να γίνεται τακτικά περιοδικός έλεγχος με σκάλα για να  είναι σίγουρα όλα μια χαρά!