google.com, pub-6192748481216667, DIRECT, f08c47fec0942fa0 PANOSDIY: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ : ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ : ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ






Σε έναν χώρο, που είτε αυτός είναι
κατοικία είτε είναι επαγγελματικός χώρος, περίπου το μισό και ίσως και περισσότερο, καλύπτεται από πόρτες και
παράθυρα. Τα γνωστά σε όλους... ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ.
Υπάρχουν τα εσωτερικά και τα εξωτερικά, ανάλογα πάντα με την θέση που είναι τοποθετημένα στον χώρο. Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί πως από την κατάσταση που βρίσκονται τα κουφώματα εξαρτάται κατά πολύ τόσο η θερμομόνωση όσο και η ηχομόνωση του χώρου.

Δεν είναι λίγα τα χρήματα που ξοδεύονται κάθε χρόνο για την θέρμανση. Αν τα κουφώματα δεν κλείνουν αεροστεγώς, δηλαδή δεν εφαρμόζουν σωστά, οι απώλειες της θερμότητας που προκαλούνται είναι τεράστιες και το κόστος της αποκατάστασης τους μεγάλο.
Οι παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά τα κουφώματα, είναι τόσο η σωστή χρήση που θα ελαχιστοποιήσει την μηχανική καταπόνηση της κατασκευής, όσο και οι καιρικές συνθήκες, που με την σωστή και τακτική συντήρηση θα αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό την έκταση της φθοράς που προκαλούν.
  Πως μπορεί όμως να διατηρηθεί η κατάσταση τους τόσο εμφανισιακά όσο και λειτουργικά σε υψηλά επίπεδα; Η απάντηση είναι απλή. Τακτική και περιοδική συντήρηση.Ας το δούμε αναλυτικά.





Ελέγχονται τα σημεία επαφής με τους τοίχους, ταβάνι και πάτωμα. Αν υπάρχει έντονη φθορά στο προφίλ ή στο λάστιχο θα πρέπει να αντικατασταθούν με καινούρια.(εικ.1)





Προσεκτικός έλεγχος στους τυχόν αρμούς που υπάρχουν και επιδιόρθωση με ειδικό σφραγιστικό υλικό.(εικ.2)





Αν τα κουφώματα είναι ξύλινα (και δεν έχουν βερνίκι ή φθορά σε αυτό) απαραίτητο να τα περαστούν με το κατάλληλο λάδι, τουλάχιστον μια φορά μέσα στην διάρκεια του χρόνου.(εικ.3)





Στα κινούμενα μέρη, όπως οι μεντεσέδες και ο μηχανισμός ανοίγματος/ανάκλησης εφαρμόζεται ειδικό λιπαντικό σπρέι για τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο.(εικ.4)

Σε γενικές γραμμές ελέγχεται η όψη τους, να μην υπάρχουν βρύα (χορταράκια) στους αρμούς και να είναι αποφραγμένοι οι έξοδοι του νερού (νεροχύτες = οριζόντιες τομές στο κάτω μέρος του προφίλ) από σκόνες και σκουπίδια που μπορούν να τους φράξουν.

Τέλος, το κάθε τρίξιμο ή ανεπιθύμητος θόρυβος που μπορεί να έχει κάνει την εμφάνιση του στον χώρο των κουφωμάτων όσο μικρά και ασήμαντα αν ακούγονται μπορεί να κρύβουν πίσω τους μεγάλους μπελάδες.