Μετά από αρκετό καιρό, ήρθε πλέον η ώρα για την χτιστή ψησταριά (BBQ). Η αγορά της έγινε από
γνωστή αλυσίδα καταστημάτων ειδών σπιτιού και εργαλείων και στο σπίτι έφτασε σε κομμάτια επάνω σε παλέτα. Τώρα θα έπρεπε να κατασκευάσω μια βάση για να την τοποθετήσω.
Έφτιαξα λοιπόν ένα καλούπι με διαστάσεις :
100cm x 50cm x 30cm (Μήκος x Πλάτος x Ύψος) και μετά από αρκετό σκάψιμο στην αυλή,αλφάδιασμα και τα σχετικά, το γέμισα με μπετόν.(ΧΩΡΙΣ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑ)
Οι αναλογίες που χρειάστηκαν για το ''χαρμάνι'' είναι :
- 1 σακί τσιμέντο (50kg)
- 3 σακιά χαλίκι χοντρό (έτοιμα από οικοδομικά υλικά)
- 7 σακιά άμμο ψιλή (έτοιμα από οικοδομικά υλικά)
- Νερό ( θα βάζετε τόσο όσο να μπορείτε να το δουλέψετε άνετα)
Μετά από 3 ημέρες ξεκαλούπωσα και άρχισε η διαδικασία συναρμολόγησης των κομματιών της ψησταριάς.Για το κόλλημα των κομματιών χρησιμοποιήθηκε πυρόκολλα σε μορφή έτοιμου κονιάματος που το αναμειγνύουμε με νερό.
Για το σοβάτισμα προτίμησα τον έτοιμο σοβά σε σακί των 25kg.(Χρειάστηκαν σχεδόν 2 σακιά)Επιπλέον στο πίσω μέρος της ψησταριάς έχτισα και ένα τοιχίο με τούβλα για να κλείσει το κάτω μέρος της και να γίνει αργότερα ντουλάπι,όπου θα φιλοξενεί κάρβουνα και προσανάμματα για την φωτιά.
Για το βάψιμο της εφάρμοσα λευκό ακριλικό χρώμα για εξωτερικούς χώρους ( σχεδόν 5 kg) και για το μεσαίο τμήμα της και το καπέλο σε κεραμιδί απόχρωση.(περίπου 1kg)
Για το σοβάτισμα προτίμησα τον έτοιμο σοβά σε σακί των 25kg.(Χρειάστηκαν σχεδόν 2 σακιά)Επιπλέον στο πίσω μέρος της ψησταριάς έχτισα και ένα τοιχίο με τούβλα για να κλείσει το κάτω μέρος της και να γίνει αργότερα ντουλάπι,όπου θα φιλοξενεί κάρβουνα και προσανάμματα για την φωτιά.
Για το βάψιμο της εφάρμοσα λευκό ακριλικό χρώμα για εξωτερικούς χώρους ( σχεδόν 5 kg) και για το μεσαίο τμήμα της και το καπέλο σε κεραμιδί απόχρωση.(περίπου 1kg)