google.com, pub-6192748481216667, DIRECT, f08c47fec0942fa0 PANOSDIY: PANOSDIY - Οδηγός αγοράς εργαλείων και εξοπλισμού -

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

PANOSDIY - Οδηγός αγοράς εργαλείων και εξοπλισμού -

 

Κάθε φορά που θα σκεφτούμε να αγοράσουμε κάποιο εργαλείο ή ένα μηχάνημα για τον εξοπλισμό μας, θα πρέπει από πριν να απαντήσουμε στον εαυτό μας σε κάποια βασικά ερωτήματα.


Οι απαντήσεις των οποίων δεν θα πρέπει να είναι βιαστικές και να μην χαρακτηρίζονται από υπέρμετρο ενθουσιασμό, αλλά και από κανένα ίχνος απογοήτευσης λόγω έλλειψης εμπειρίας την εκάστοτε στιγμή. Εδώ να σημειωθεί πως όταν λέμε εξοπλισμό εννοούμε από μιας απλής εργαλειοθήκης για το σπίτι ή το αυτοκίνητο έως ενός ολοκληρωμένου εργαστηρίου. Ας δούμε λοιπόν  ποια είναι αυτά τα ερωτήματα που δεν πρέπει να αγνοούμε και που πρέπει να τα θέτουμε στον εαυτό μας πριν ξεκινήσουμε τις αγορές. 

 

Ερώτηση 1η: Είσαι σίγουρος πως χωρίς το συγκεκριμένο εργαλείο δεν μπορείς να προχωρήσεις στην υλοποίηση της κατασκευής ή της επισκευής/συντήρησης που σκέφτεσαι να πραγματοποιήσεις;

Απάντηση: Έρευνα αγοράς.Παίρνουμε τον χρόνο μας, ψάχνουμε, ρωτάμε,υπολογίζουμε και μαθαίνουμε για αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Ακόμα πιο καλά,παρακολουθούμε κάποιο βίντεο, που θα μας βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.


Στην παρούσα φάση και αν δεν υπάρχει και η απαιτούμενη εμπειρία, η συλλογή πληροφοριών είναι πραγματικά…χρυσός!!!!

Ερώτηση 2η : Πόσες φορές θα χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο εργαλείο;  Έτσι ώστε στο τέλος να μπορείς να πεις με σιγουριά την έκφραση ’’τα έβγαλε τα λεφτά του’’


Απάντηση:
Αν είναι να μην το χρησιμοποιήσουμε ποτέ ξανά ή αν η χρήση του θα είναι πραγματικά πολύ σπάνια, μπορούμε να πάμε στην επιλογή της ενοικίασης ή του δανεισμού του συγκεκριμένου εργαλείου από κάποιο κατάστημα ή κάποιον γνωστό μας που θα μπορεί να μας εξυπηρετήσει. Σκεφτείτε πως αν και ο χώρος σας είναι περιορισμένος, αυτό θα έρθει να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα με την παρουσία του και μάλιστα χωρίς να το χαίρεστε. Επίσης, το κόστος για κάτι που δεν μας είναι χρήσιμο πέραν της μίας φοράς που το χρειαστήκαμε, αυτομάτως πολλαπλασιάζεται σε σχέση με την αρχική του τιμή. Ειδικά αν έχει και δυσκολία μεταπώλησης, την κάτσαμε την βάρκα!!!

Ερώτηση 3η: Το αγόρασες. Πού θα το βάλεις; Μπορεί να αποθηκευτεί οπουδήποτε ή είναι ευαίσθητο σε συνθήκες εξωτερικού χώρου και θα έχεις πρόβλημα;


Απάντηση: Όπως και στην απάντηση της 2ης ερώτησης, έτσι και εδώ θα πρέπει να υπολογίσουμε πολύ καλά τον χώρο μας, όπως επίσης το μέγεθος και τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου εργαλείου. Όλα δεν έχουν τις ίδιες αντοχές και τα ίδια μεγέθη και αυτά είναι από τους παράγοντες που διαφοροποιούν την τελική τιμή του εργαλείου. Οπότε, όπως λένε και οι παλιοί μάστορες…δέκα φορές μετράμε, μία κόβουμε!!!

Ερώτηση 4η: Πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις για την αγορά του συγκεκριμένου εργαλείου; Μήπως να έβλεπες κάτι σε μεταχειρισμένοπιο φτηνό;


Απάντηση:
Την ερώτηση που έχει να κάνει με το κόστος της αγοράς την άφησα για το τέλος. Και αυτό, γιατί εδώ το θέμα σηκώνει μεγάλη ανάλυση. Καταρχήν η τιμή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, κάποιους από τους οποίους έχω αναφέρει στις πιο πάνω απαντήσεις. Ενδεικτικά, αν θα μπορούσα να τους ονομάσω με απλές φράσεις θα ήταν οι εξής:

·       Εταιρία κατασκευής του εργαλείου/μηχανήματος

·       Χώρα κατασκευής του εργαλείου/μηχανήματος

·       Ιστορικό της εταιρίας κατασκευής του εργαλείου/μηχανήματος

·       Υλικό κατασκευής του εργαλείου/μηχανήματος

·       Χρονολογία κατασκευής εργαλείου/μηχανήματος

·       Κατάσταση εργαλείου/μηχανήματος ( καινούργιο ή μεταχειρισμένο)

·       Έκδοση εργαλείου/μηχανήματος ( με παρελκόμενα ή όχι)

·       Συσκευασία εργαλείου/μηχανήματος

·       Το μέγεθος του εργαλείου/μηχανήματος

·       Αγορά από εσωτερικό ή εξωτερικό

·       Άλλοι παράγοντες (προσφορά,έκπτωση, εκθεσιακό κομμάτι κ.α. )

·       Γνήσιο ή πιστό αντίγραφο του εργαλείου/μηχανήματος

 

Αν αναλύσουμε το καθένα από αυτά, θα δούμε πως στο τέλος υπάρχει

ένας κοινός παρονομαστής που ονομάζεται ΠΟΙΟΤΗΤΑ!!!! Μην αναλώνεστε σε προχειροδουλειές και μην πραγματοποιείτε αγορές που θα χαρακτηρίζονταν ''ευκαιρίες'' χωρίς να λάβετε υπόψιν σας όλα τα παραπάνω. Αναλογιστείτε την σοβαρότητα της κατάστασης και την ευθύνη που έχετε προς τον εαυτό σας και προς το περιβάλλον σας.


 Υπολογίστε το λεγόμενο ''after sale service'' της εταιρίας που σας έκανε ''κλικ''. Σεβασμός στα χρήματα δεν σημαίνει απαραίτητα αγορά φτηνών εργαλείων. Καθώς επίσης και αγορά ακριβού εξοπλισμού δεν συνεπάγεται 100% επιτυχημένο αποτέλεσμα. Πρέπει να βρείτε την χρυσή τομή!

 

 Μην ξεχνάτε…το φτηνό πολλές φορές κοστίζει ακριβότερα. 

Η επιλογή είναι δική σας!!!