google.com, pub-6192748481216667, DIRECT, f08c47fec0942fa0 PANOSDIY: ΕΡΓΑΛΕΙΑ: ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΑΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΕΡΓΑΛΕΙΑ: ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΑΣ







ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Από την εμφάνιση του ο άνθρωπος στην γη, την εξέλιξη του την πέτυχε με βάση την επιβίωση.
Η ανάγκη για την τροφή, την στέγη και γενικά για

την καλυτέρευση της ζωής του τον οδήγησαν στο να σκεφτεί και να κατασκευάσει κάτι που θα τον βοηθούσε σε όλα αυτά. Και αυτό ήταν τα εργαλεία.


Εργαλείο είναι κάθε τι που βοηθά στο να ολοκληρωθεί η σκέψη και να γίνει πράξη. Να περάσει δηλαδή η φάση της διανοητικής εργασίας, στην υλική, την χειροπιαστή.
Τα εργαλεία είναι ή απλές μηχανές που απαιτούν απλά χειρωνακτική δύναμη, ή κάτι πιο ισχυρό που λειτουργεί με ηλεκτρισμό ή υδραυλική πίεση. Τα πρώτα εργαλεία που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος ήταν από ξύλο και πέτρα.
Το 1500 π.Χ. εμφανίζονται τα πρώτα εργαλεία που κατασκευάστηκαν από σίδηρο. Στην Ελλάδα το μέταλλο αυτό έγινε γνωστό με την κάθοδο των Δωριέων, το 1200 π.Χ. Τα εργαλεία πλέον είναι πιο ανθεκτικά και πιο παραγωγικά.
Έως το 1500 μ.Χ. τα εργαλεία παρέμεναν βασικά τα ίδια με τα εργαλεία από την εποχή των αρχαίων. Οι αλλαγές στην ποιότητα και την λειτουργικότητα των εργαλείων οφείλονται σε κάποιους που αφιέρωσαν μεγάλα κομμάτια της ζωής τους στο να εφεύρουν ή να βελτιώσουν τα ήδη υπάρχοντα εργαλεία.



Ένας από αυτούς ο γνωστός σε όλους Λεονάρντο ντα Βίντσι ( 1452 – 1519 ).
Σήμερα, τα εργαλεία έχουν μπει για τα καλά στην ζωή όλων και πλέον μπορούν και υπάρχουν σε κάθε σπίτι, στο αυτοκίνητο, την μοτοσυκλέτα ή ακόμα και σε ένα μικρό τσαντάκι στο ποδήλατο. Πλέον, δεν θα τα βρει κανείς μόνο στα χέρια του ‘’μάστορα’’, αλλά και της νοικοκυράς.
Είναι αγαπημένα αντικείμενα για μικρούς και μεγάλους και πάθος για όσους ασχολούνται με κάθε είδους κατασκευές, είτε ερασιτεχνικά (DIY), είτε καθαρά επαγγελματικά.


Η σωστή χρήση, συντήρηση και αποθήκευση του εργαλείου, είναι το μυστικό για την μακροζωία του. Αν κάτι από αυτά δεν γίνει σωστά, τότε το εργαλείο είναι ίσως επικίνδυνο και καθόλου λειτουργικό. Στην αγορά υπάρχουν πολλών ειδών εργαλεία από πολλούς κατασκευαστές.
Πριν την αγορά του, αρκεί μια σχετική έρευνα που θα βοηθήσει στο να αποκτηθεί οικονομικά ένα αξιόπιστο εργαλείο.


Προσοχή στις «μαϊμούδες».




Οι απομιμήσεις στον χώρο των εργαλείων είναι σε υψηλά επίπεδα. Η ενημέρωση και η συλλογή πληροφοριών από κάποιον που γνωρίζει τον χώρο ή από τον επίσημο αντιπρόσωπο της εταιρίας που διαθέτει τα εργαλεία στην αγορά,επιβάλλεται. ΠΡΟΣΟΧΗ.Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά και όχι  μόνο την τιμή. 
Στα εργαλεία….. ότι δίνεις, παίρνεις!
Εν κατακλείδι, η απαραίτητη φροντίδα και η σωστή μεταχείριση στα εργαλεία θα φέρει αμοιβαία αποτελέσματα σε κάθε εργασία με αυτά.