google.com, pub-6192748481216667, DIRECT, f08c47fec0942fa0 PANOSDIY: Περιεχόμενα εργαλειοθήκης

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Περιεχόμενα εργαλειοθήκης




Αγαπητοί μαστροχαλαστές


Ξεκινώντας η ενασχόληση με τις κατασκευές, θα πρέπει να εξοπλιστεί η εργαλειοθήκη με κάποια εργαλεία, που θα δώσουν την

δυνατότητα της κατασκευής ή της επισκευής.
Υπάρχουν πολλών ειδών εργαλεία. Για λόγους οικονομίας αλλά και για μια πρακτική και πάνω απ’ όλα λειτουργική εργαλειοθήκη, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν πάρα πολλά.Πριν αγοραστεί οποιοδήποτε εργαλείο, γίνεται ΠΑΝΤΑ έρευνα αγοράς. Κυκλοφορούν εργαλεία που
κρύβουν παγίδες  που πίσω από μια πάρα πολύ φτηνή τιμή. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά…. ΠΡΟΣΟΧΗ
Μερικά από τα πλέον απαραίτητα είναι τα παρακάτω:

 

Πένσα   


 
Ο «αρχηγός» της εργαλειοθήκης. Το καταλληλότερο όλων για, σφίξιμο, βίδωμα/ξεβίδωμα, συγκράτηση διαφόρων αντικειμένων ή και απογυμνώσεις αν χρειαστεί καλωδίων.
Προτιμάμε με μονωμένες λαβές για την αποφυγή ηλεκτροπληξίας στις εργασίες μας με το ρεύμα.

Κατσαβίδια

 

Μεμονωμένα ή σετ από κατσαβίδια είναι  πολύ χρήσιμα σε πολλές  εργασίες. Σταυροκατσάβιδο και ίσιο κατσαβίδι θα είναι τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν σχεδόν πάντα. Καλό θα είναι να επιλεγούν κατσαβίδια με αντιολισθητικές λαβές για πιο ασφαλή και ευχάριστη εργασία. Για τις ηλεκτρολογικές εργασίες απαραίτητο να υπάρχει στην εργαλειοθήκη και ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι.

Σφυρί



Υπάρχουν πολλών ειδών σφυριά, κάθε ένα για την ανάλογη εργασία. Το κλασικό σφυρί, Το σκεπάρνι, η βαριοπούλα ή βαριά, Ματσόλα ή ξυλόσφυρα. Στην εργαλειοθήκη καλό θα είναι να υπάρχει ένα με αντιολισθητική λαβή, μεσαίου μεγέθους κλασσικό σφυρί.

Μετροταινία


Απαραίτητο εργαλείο για την μέτρηση επιφανειών και χώρων πριν από κάθε κατασκευή. Ανάλογα με τις ανάγκες υπάρχουν και οι  μετροταινίες που ταιριάζουν. Για αρχή, μια 5μετρη ή 8μετρη,θα καλύψει σίγουρα ένα μεγάλο φάσμα εργασιών.



Κάβουρας ή τσιμπίδα


 
Για όλες τις υδραυλικές  εργασίες το πλέον απαραίτητο εργαλείο. Συγκρατεί και σφίγγει με μεγάλη άνεση και ευκολία, ρακόρ ή σωλήνες χωρίς να καταστρέφει τις επιφάνειες.




Πριόνι


Σίγουρα θα χρειαστεί στην κοπή τόσο για την κατασκευή αλλά και για την τροποποίηση ενός αντικειμένου στον χώρο. Ένα πριόνι για ξύλα και ένα σιδεροπρίονο, σίγουρα θα βοηθήσουν αρκετά. Και εδώ η ποικιλία είναι μεγάλη.



Κλειδιά γερμανικά 


Μια σειρά γερμανικά κλειδιά δεν πρέπει να λείπει από καμία εργαλειοθήκη. Οι περισσότερες συνδέσεις στα πράγματα που έχουμε στον χώρο, έχουν μπουλόνια και παξιμάδια. Απαιτείται μεγάλη προσοχή στις διαστάσεις τους. Υπάρχουν σε εκατοστά αλλά και σε ίντσες.




Μονωτική ταινία

 

Δεν θα είναι λίγες οι φορές που σε κάποια εργασία θα φανεί χρήσιμη. Ειδικά όταν πρόκειται για ηλεκτρολογικές δουλειές. Υπάρχουν πολλών ειδών χρώματα ανάλογα με το καλώδιο και βέβαια και διάφορες ποιότητες. Στην πορεία η εμπειρία θα είναι αυτή που θα ξεχωρίζει το φτηνό από το….. σωστό!

Και να θυμάστε πως για όλους εμάς τους DIY’S, τους λάτρεις του «φτιάξτο μόνος σου», τα εργαλεία μας δεν είναι ΠΟΤΕ αρκετά. Σε κάθε μας κατασκευή ανακαλύπτουμε πως πάντα κάτι λείπει!